Chap 22. Surgery and Support. Nutrition.

1.Blood loss may result in a deficiency of:

Answer: Iron.

2.The vitamin needed to build connective tissue during the healing process is:

Answer: Vitamin C.

3. Before surgery, patients should:

Answer: Consume no foods or liquids for 8 hours to prevent aspiration.

4. Physiologic symptoms of dumping syndrome are caused by:

Answer: Water being drawn from the blood into the intestine and decreasing the blood volume.

5.Total parenteral nutrition formulas provide protein in the form of:

Answer: Amino acids.

6.A readily absorbed, enteral formula that is composed of simple nutrient components that do not require further digestion is called:

Answer: An elemental formula.

7.One of the most common nutrient deficiencies among surgical patients is:

Answer: Protein

8.During the postoperative period, a patient who needs to be tube fed should receive

Answer: Adequate protein and calories to promote healing.

9.Low serum protein levels and loss of osmotic pressure result in:

Answer: Edema.

10. If a patient requires parenteral nutrition for an extended period of time, he or she should receive:

Answer: Central parenteral nutrition.

11.The primary focus of medical nutrition therapy for burn patients in the acute or flow phase is:

Answer: To use enteral or parenteral nutrition to reduce stress.

12.For patients with severe burns, an essential vitamin that may be needed in increased amounts during the healing process is:

Answer: Vitamin C

13.The development of edema after surgery is the result of:

Answer: decreased plasma protein levels.

14.Medical nutrition therapy after a cholecystectomy consists of:

Answer: A low-fat or moderate-fat diet to reduce gallbladder stimulation.

15.Immediately following major burns, patients should be given

Answer: Intravenous lactated Ringer’s solution.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *